Γεμιστές πιπεριές με σταφίδα λαδερές από την Αίγινα
Υλικά
Πιπεριές για γέμισμα κατά προτίμηση κόκκινες (επειδή είναι πιο γλυκές)
1 1/2 κ.σ. ρύζι καρολίνα
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κ.σ. φρέσκος ή αποξηραμένος δυόσμος
1 κούπα περίπου σάλτσα ντομάτας τύπου pummaro
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Κανέλα σε σκόνη
1 κ.γ. για κάθε πιπεριά μαύρη κορινθιακή σταφίδα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα μαζί τα υλικά ανακατεύοντάς τα καλά.
Έχουμε πλύνει τις πιπεριές και έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους. Γεμίζουμε τις πιπεριές αλλά όχι εντελώς, γιατί θα φουσκώσει το ρύζι και θα ξεχειλίσει. Στη συνέχεια τις κλείνουμε με τα καπάκια τους.
Τις τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί για να καθαρίσουμε πιο εύκολα το ταψί στο τέλος, προσθέτουμε περίπου 1 1/2 κούπα νερό, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τόσο ώστε να πάει σε όλες τις πιπεριές, προσθέτουμε και λίγο αλάτι και τις ψήνουμε.
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε ανάμεσα στις πιπεριές και λίγες πατάτες. Η ποσότητα του ελαιόλαδου είναι προαιρετική, αλλά συστήνεται περίπου ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο στη γέμιση και άλλο ένα πάνω στις πιπεριές.